Πώς να δημιουργήσετε microsites WordPress με χαρτογράφηση τομέα

Πώς να δημιουργήσετε microsites WordPress με χαρτογράφηση τομέα

Ο όρος “Microsite του WordPress” είναι λίγο νέος στο οικοσύστημα του web hosting. Αρκετοί άνθρωποι έχουν γράψει γι ‘αυτό, αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί χρήστες του WordPress τι είναι ένας microsite.

Αυτό το άρθρο καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους microsites του WordPress και πώς να δημιουργήσετε έναν πλήρως λειτουργικό microsite σε λίγα μόνο λεπτά.

Τι είναι ένα WordPress Microsite;

Ένας μικροδικτυακός τόπος είναι μέρος του ιστότοπού σας WordPress με έναν ξεχωριστό τομέα συνδεδεμένο σε αυτόν. Παρουσιάζεται ως εντελώς ξεχωριστός ιστότοπος ή έχει διαφορετικό σκοπό από τον υπόλοιπο ιστότοπο – έναν «ιστότοπο εντός του ιστότοπου».

Ένας μικροτόπος περιλαμβάνει έναν συνδυασμό διαφορετικών παραγόντων και συνήθως:

 • Έχει τον δικό του τομέα ή υποτομέα, ανεξάρτητα από τον κύριο τομέα του ιστότοπου
 • Περιλαμβάνει μοναδικό σχεδιασμό, διάταξη, πλοήγηση ή περιεχόμενο
 • Επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη θεματική περιοχή ή αγορά-στόχο
 • Δεν έχει κανένα όριο σελίδας
 • Απαιτείται κάποια διαμόρφωση για τη ρύθμιση
 • Φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός ιστότοπος από την οπτική γωνία του επισκέπτη

Η διαχείριση του περιεχομένου στον τομέα microsite μπορεί γενικά να γίνεται με τον ίδιο βασικό λογαριασμό διαχειριστή με τον κύριο ιστότοπο, επομένως δεν χρειάζεται να συνδέεστε σε κάθε τομέα ξεχωριστά.
Γιατί να φτιάξετε έναν μικροϊστότοπο WordPress;

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν microsite WordPress για να:

 • Στοχεύστε το προϊόν ή την υπηρεσία σας σε μια συγκεκριμένη αγορά
 • Εξατομικεύστε την επωνυμία σας σε διάφορα τμήματα της αγοράς με βάση τη γλώσσα ή την περιοχή
 • Δώστε στους χρήστες της πλατφόρμας σας τη δυνατότητα να Bring-Your-Own-Domain (BYOD) ή να τους δώσετε υποτομείς.

Γενικά, οι μικροιστοσελίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μάρκετινγκ, όπως η δημιουργία σελίδων προορισμού υψηλής μετατροπής για μια συγκεκριμένη θέση.

Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό τομέα για κάθε χώρα όπου στοχεύετε πελάτες.

Το κύριο πλεονέκτημα της κατασκευής ενός microsite είναι ότι εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν ολόκληρο νέο και μοναδικό ιστότοπο για κάθε τομέα.

Αντίθετα, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να δημιουργήσετε έναν microsite με τη χρήση μιας προσθήκης.

Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει ώρες χρόνου ανάπτυξης και ενδεχομένως εκατοντάδες δολάρια, όταν υπολογίζετε το μακροπρόθεσμο κόστος της φιλοξενίας πολλών αυτόνομων τοποθεσιών.

Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες με τα microsites λόγω της τεράστιας ευελιξίας τους.

Ποιος χρειάζεται ένα WordPress Microsite;

Οι μικροδικτυακοί ιστότοποι εξατομικεύουν αυτό που βλέπουν οι επισκέπτες του ιστότοπού σας με βάση τον τομέα που επισκέπτονται.

Η ύπαρξη διαφορετικού τομέα για συγκεκριμένο λόγο προσφέρει πολλά πιθανά οφέλη μάρκετινγκ, όπως αυξημένες μετατροπές για αγορές.

Ένας microsite μπορεί να είναι χρήσιμος για τη δημιουργία:

 • Digital Marketers
 • Πλατφόρμες SaaS/WaaS
 • Επιχειρήσεις ή κυβερνητικές οντότητες με πολλά γραφεία, τοποθεσίες ή περιοχές στόχευσης

Τα Microsites είναι ιδανικά για σχεδόν κάθε κατανεμημένο οργανισμό που θέλει να προωθήσει κάθε μια από τις τοποθεσίες του ή οποιονδήποτε οργανισμό με ξεχωριστές αγορές-στόχους, γεωγραφικούς ή άλλους.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένους τομείς για διαφορετικά μέρη του ιστότοπού σας μόνο για διασκέδαση αντί για συγκεκριμένο επιχειρηματικό σκοπό. Ένας προσωπικός blogger, για παράδειγμα, μπορεί να εντοπίσει κάθε κατηγορία του ιστολογίου του σε διαφορετικό υποτομέα.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες λόγω της ποικιλίας των επιχειρηματικών μοντέλων εκεί έξω και των πολλών διαφορετικών λόγων που οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να ονομάσουν διαφορετικά τα έργα τους μέσω τομέων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Microsite και ενός Multisite;

Ένας ιστότοπος πολλών WordPress είναι μια διαφορετική εγγενής διαμόρφωση WordPress από μια τυπική εγκατάσταση WordPress. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα δίκτυο ιστότοπων που μπορούν όλοι να διαχειρίζονται από έναν μόνο λογαριασμό σύνδεσης, τον «υπερ-διαχειριστή», ενώ έχουν ενεργοποιημένα διαφορετικά πρόσθετα και θέματα για κάθε ιστότοπο στο δίκτυο.

Ένας multisite και ένας microsite είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα από την άποψη των επισκεπτών του ιστότοπου. Ο παράγοντας διαφοροποίησης για έναν multisite είναι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται και διαχειρίζεται τεχνικά.

Μπορείτε να επιτύχετε σχεδόν όλες τις ίδιες δυνατότητες (που αναφέρονται στην πρώτη ενότητα παραπάνω) τόσο με έναν ιστότοπο πολλαπλών θέσεων όσο και με έναν μικροϊστότοπο, αλλά το καθένα έχει ορισμένους περιορισμούς.

Περιορισμοί του Multisite

Δεν είναι όλα τα πρόσθετα ή τα θέματα συμβατά με πολλούς ιστότοπους. Μπορεί να θέλετε να προωθήσετε ένα εξαιρετικό προϊόν σε πολλούς ιστότοπους στο δίκτυο πολλών τοποθεσιών σας, αλλά η ρύθμιση πολλών τοποθεσιών μπορεί να το καταστήσει δύσκολο να επιτευχθεί.

Επιπλέον, η διαχείριση πολλών τοποθεσιών μπορεί να είναι πολύπλοκη – μερικές φορές πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι είναι απαραίτητο για πολλά έργα.

Κάθε τοποθεσία σε ένα δίκτυο πολλών τοποθεσιών απαιτεί πλήρη προσαρμογή. Τίποτα δεν μπορεί να κοινοποιηθεί σε όλους τους ιστότοπους όσον αφορά το περιεχόμενο, το στυλ ή τη διάταξη.

Ενώ οι ιστότοποι σε ένα δίκτυο μπορούν να χρησιμοποιούν το ίδιο θέμα ή προσθήκες, δεν θα έχουν πρόσβαση σε προσαρμοσμένες διατάξεις ή επιλογές σε άλλους ιστότοπους του δικτύου.

Αυτό καθιστά τη διαχείριση περιεχομένου σε πολλούς ιστότοπους εξαιρετικά δύσκολη όταν θέλετε απλώς να δημιουργήσετε περιεχόμενο για διαφορετικούς τομείς – αλλά όχι να διαχειριστείτε όλο αυτό το περιεχόμενο σε διαφορετικούς τομείς διαχείρισης.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τις πολλαπλές τοποθεσίες, αλλά αυτοί οι παράγοντες είναι οι κύριοι που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε σχέση με τις μικροθέσεις.

Περιορισμοί Microsite

Η λειτουργικότητα του Microsite είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή του χώρου του WordPress και πολλές νέες δυνατότητες κυκλοφορούν τακτικά για ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Αυτό που δεν τα καταφέρνουν καλά επί του παρόντος τα microsites είναι να παρέχουν μια σωστή δομή υπερ-διαχειριστή που επιτρέπει σε πολλαπλά επίπεδα χρηστών να διαχειρίζονται κάθε μικροδικτυακό τόπο.

Από την άλλη πλευρά, οι πολλαπλοί ιστότοποι σάς επιτρέπουν εύκολα να ενσωματώνετε χρήστες και να περιορίζετε τυχόν δικαιώματα στον αντίστοιχο ιστότοπο αυτών των χρηστών στο δίκτυό σας.

Στο μέλλον, οι μικροϊστότοποι μπορεί να προσφέρουν τη δυνατότητα να έχουν το δικό τους σύνολο χρηστών για κάθε microsite. Αυτό θα απαιτούσε επίσης ένα προφίλ υπερ-διαχειριστή για τη διαχείριση πολλών microsites σε έναν κύριο ιστότοπο. Τα πρόσθετα Microsite απλά δεν υπάρχουν σε αυτό το σημείο.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν WordPress Microsite;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη δημιουργία ενός Microsite. Το πρώτο είναι χρησιμοποιώντας πρόσθετα, μερικά από τα οποία θα περιγράψω παρακάτω.

Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη κωδικοποιημένη λύση εάν είστε προγραμματιστής. Ή μπορείτε να προσλάβετε ένα, το οποίο μπορεί να είναι μια δαπανηρή και περίπλοκη διαδρομή.

Τα κύρια πρόσθετα που υποστηρίζουν τη δημιουργία microsites είναι το Domain Mapping System και το WP Landing Kit.

Για να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ των προσθηκών, ακολουθεί μια χρήσιμη σύγκριση δυνατοτήτων. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν και άλλες δωρεάν προσθήκες στο WordPress.org που υποστηρίζουν τη χαρτογράφηση τομέα, αλλά ενδέχεται να είναι περιορισμένες όταν πρόκειται για τη δημιουργία μικροδικτυακών τόπων που περιλαμβάνουν πολλές σελίδες.

Για να δημιουργήσετε έναν πλήρη microsite, θα χρειαστείτε τις επί πληρωμή εκδόσεις μιας από τις δύο προσθήκες που αναφέρονται. Ή μπορείτε να ξεκινήσετε με τη δωρεάν έκδοση του Domain Mapping System στο WordPress.org.

Τα βήματα εγκατάστασης είναι τα ίδια ανεξάρτητα από το πρόσθετο που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε:

 1. Διαμορφώστε τις εγγραφές DNS για τον τομέα microsite
 2. Ρυθμίστε τις παραμέτρους του διακομιστή
 3. Αντιστοιχίστε τον τομέα σε τυχόν δημοσιευμένους πόρους

Προσαρμογή κάθε Microsite

Ούτε το Domain Mapping System ούτε το WP Landing Kit προσφέρουν πολλά στον τρόπο προσαρμογής της διάταξης ή του στυλ για κάθε τομέα που έχει αντιστοιχιστεί στον ιστότοπό σας. Ο κύριος σκοπός αυτών των προσθηκών είναι να επιτρέψουν την αντιστοίχιση συγκεκριμένων δημοσιευμένων πόρων σε κάθε τομέα, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε microsites.

Πιθανότατα θα χρειαστεί να βασιστείτε σε προσθήκες ή θέματα για να επιτύχετε την προσαρμογή που θέλετε για κάθε microsite.

Κατασκευάζετε ένα microsite; Ποιος είναι ο σκοπός σας για τον ιστότοπο; Σας εξοικονομεί χρόνο ή χρήμα;

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον πρώτο σας microsite με ευκολία! Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και καλή τύχη με την πρώτη εμπειρία microsite.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια, μη διστάσετε να τα μοιραστείτε παρακάτω και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Ενημερωθείτε από την MyIP.gr ότι αφορά τη φιλοξενία ιστοσελίδων και τη φιλοξενία ιστοσελίδων.

Δείτε περισσότερα για web hosting:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.